Connect with us

Ai al doilea deget de la picior mai lung decat primul, ca in poza? Din pacate te numeri printre nefericiti! Ce inseamna acest lucru

De Citit

Ai al doilea deget de la picior mai lung decat primul, ca in poza? Din pacate te numeri printre nefericiti! Ce inseamna acest lucru

Daca al doilea deget de la piciorul tau este mai lung decat primul esti unul dintre oamenii care au asa numitul picior grec.

Acest lucru are atat aspecte pozitive, cat si negative. Se spune ca cei care au astfel de picioare au o forta fizica impresionanta si o inteligenta peste medie.

Pe de alta parte insa, medicii ortopezi spun ca cei cu picioare de grec au sanse mult mai mari de a se imbolnavi. Sunt mult mai predispusi la probleme ale membrelor inferioare, cum ar fi inflamatii la nivelul unghiilor si al degetelor.

Pentru a evita aceste neplaceri se recomanda o igiena perfecta a piciorului si analizarea zilnica a felului in care acesta arata.

Cu cat problemele sunt depistate mai rapid cu atat sunt mai usor de tratat.

*deget2*

Aparatul Dentar Te Ajută Să Slăbeşti. DA! Ai citit bine!

În zilele noastre, zâmbetul este foarte important. Mulţi spun că este chiar o carte de vizită atunci când cunoşti persoane noi. Din păcate însă, nu toţi ne-am născut cu o dantură perfectă. Dinţii strâmbi, înghesuiţi sau muşcătura încrucişată sunt afecţiuni des întâlnite, care îţi strică zâmbetul.

Soluţia pentru toate aceste probleme este aparatul dentar, aparent incomod şi inestetic. Dr. Mădălina Trofin, medic specialist ortodont (foto), ne-a explicat care sunt avantajele și dezavantajele pe care le aduce aparatul dentar în viața noastră. Tehnica dentară a avansat însă foarte mult în ultimii ani, aşa că astăzi există aparate transparente şi chiar detaşabile, iar rezultatul final îi va lăsa pe toţi cu gura căscată.

Aşadar, dacă ai nevoie de un aparat dentar, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii. În primul rând, trebuie să te înarmezi cu răbdare. În funcţie de cât de afectată este dantura, un tratament durează în jur de doi ani, timp în care vei trece des pe la cabinetul stomatologic, cam o dată la 3 săptămâni.

Cum se ajută aparatul dentar să scapi de kilogramele în plus

Purtarea unui aparat dentar te ajută să slăbeşti! Nu este un mit, iar explicaţia este simplă. În primele zile de la montarea aparatului, corpul se acomodează cu prezenţa obiectului străin, ceea ce înseamnă că îţi va fi mai greu să mănânci, iar cu timpul vei renunţa la gustările dintre mese. Vei tăia de pe listă chipsurile, alunele, pop-cornul sau produsele de patiserie, alimente pline de E-uri care, după cum bine ştii, nu fac decât să te îngraşe. În plus, având în vedere că după fiecare masă trebuie să cureţi cu atenţie aparatul dentar, te vei gândi de două ori înainte să mănânci doar de dragul de a mai ronţăi ceva. Rezultatul? O cură de slăbire eficientă!

Un alt obicei prost la care vei renunţa este acela de a-ţi roade unghiile sau cuticulele. Bracheţii, acele bucăţi de ceramică sau metal care se montează pe fiecare dinte, te vor împiedica să îţi distrugi degetele, aşa cum o făceai până acum. Şi cum tratamentul durează doi ani, vei avea destul timp să renunţi complet la acest obicei.

În final, ai numai beneficii de pe urma aparatului dentar. Pe lângă faptul că slăbeşti şi vei avea degete mult mai îngrijite, te vei bucura de un zâmbet ca la Hollywood, dar şi de o dantură sănătoasă. Pe lângă partea estetică, acest tratament te ajută să ai şi o muşcătură corectă, care împiedică formarea cariilor, a fracturilor dentare şi a problemelor parodontale.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

More in De Citit

To Top
Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x